maanantai 28. marraskuuta 2011

There's nothing wrong with the blueberry pie

Muistatteko kun lupasin tehdä erilaisia listoja? Irwis oli ainoa joka tarttui syöttiin ja ehdotteli listailujen aiheita. Onneksi aiheita tuli monta! Ajattelin jakaa niitä vähän eri postauksiin. Aloitan elokuvista.

Elokuvat oli itseasiassa tosi vaikeita listattavia. Joku elokuva voi tehdä minuun suurenkin vaikutuksen, mutta jos sen näkemisestä on jo aikaa, niin voi olla, että se vaikutus on unohtunut ja seuraavalla kerralla kun sen näkee sitä ikäänkuin hurmaantuu uudelleen. Jos ei lasketa niitä minun kestosuosikkeja (päätin olla laskematta) eli Sormusten herroja, Star warseja ja Narnia-elokuvia, niin nämä seuraavat ovat ainakin tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen. Ja ei, nämä eivät ole paremmuusjärjestyksessä, se olis ollut jo ihan liian vaikeaa.
Elizabeth: Why do you keep them? You should just throw them out. 
Jeremy: No. No, I couldn't do that. 
Elizabeth: Why not? 
Jeremy: If I threw these keys away then those doors would be closed forever and that shouldn't be up to me to decide, should it? 
Elizabeth: I guess I'm just looking for a reason. 
Jeremy: From my observations, sometimes it's better off not knowing, and other times there's no reason to be found. 
Elizabeth: Everything has a reason. 
Jeremy: Hmm. It's like these pies and cakes. At the end of every night, the cheesecake and the apple pie are always completely gone. The peach cobbler and the chocolate mousse cake are nearly finished... but there's always a whole blueberry pie left untouched. 
Elizabeth: So what's wrong with the blueberry pie? 
Jeremy: There's nothing wrong with the blueberry pie. Just... people make other choices. You can't blame the blueberry pie, just... no one wants it. "People once believed that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes, something so bad happens that a terrible sadness is carried with it and the soul can't rest. Then sometimes, just sometimes, the crow can bring that soul back to put the wrong things right."
Mr. Nobodyn olen nähnyt vasta kerran, mutta muistan jotenkin vaikuttuneeni elokuvateatterissa tästä.
Olen melko varma, että tästä muodostuu vielä kestosuosikki.
Pitäisi katsoa uudelleen mahd. pian.

2 kommenttia:

Irwis kirjoitti...

Oi miekin yllätyin Blueberry nightsista, jotenkin semmoinen bittersweet romanttinen leffa! ♥

Sehän tuli joku aika sitten tölsystä ja laitoin sen boksillekin. Katsomisen jälkeen tulin sen kuitenkin poistaneeksi ja harmittelin sitten, että se oli kyllä oikeastaan sellainen leffa jonka olis voinut katsoa uudestaan - ja uudestaan.. :)

Äskettäin bongasin sen jonkun kaupan alelaarista ja se oli miulla kädessä jo mukaan lähdössä, mutta jätin sen laariin silti... Nyt en enää vaan edes muista missä kaupassa tämä mahtoi tapahtua :O No, mahdollisuuksia on noin kolme eli ei olisi ollut mitenkään mahdoton tehtävä käydä tsekkaamassa, mutta ei vaan tullut käytyä ja tuskin leffaa enää siellä alelaarissa onkaan. Voisihan sen tosin vaikka cdonistakin tilata. :)

Herrasmiesliigaa en (kai??) ole nähnyt, Pan's labyrinthista tykkäsin kyllä myös, ja Crow oli ihan ok... Ja tuo Mr. Nobody on kyllä ehdottomasti katsottavien listalla! - Kun vaan muistaisin sen taas ensi kerralla makuunissa hortoillesani... :P

Leffojen listaaminen on kyllä aina paha, niin niin paha tehtävä... :| En tiedä mitä itsekään laittaisin omaan Top5:een! :O

Puhalluskukkatyttö kirjoitti...

Nyt jos tekisin, niin osa leffoista vois olla jo eri. Se on niin mielialastakin kiinni mikä leffa on milloinkin hyvä.
Ja siis toisaalta esim. Pussikaljaelokuva ois kyllä ehkä ansainnut paikkansa tällä listalla, se kun on tän vuoden ehdoton naurattaja ja hyvänmielenelokuva!